Ga naar de inhoud

Landgoed Groensche Hoeven

De ligging

Gelegen in een lommerijke omgeving omarmd door natuur. Een bijzonder bosrijke omgeving gelegen aan een waterplas met wandel- en fietspaden in de directe omgeving en dit alles op loopafstand van het centrum en de voorzieningen van Vught. In de lente bloeiende borders, prachtige bomenlanen en de fraaie natuur direct aan de waterplas. Al dit moois uit de natuur die thuis hoort op een Landgoed geven het gebied extra cachet. Zo maakt u een fraaie wandeling rondom de waterplas of dwaalt u lekker rond over het Landgoed. Omringd door bloeiende heesters en fluitende vogels geniet u elke dag weer van deze prachtige plek. Maar wonen op Landgoed Groensche Hoeven biedt zoveel meer. De woningen zijn dusdanig gesitueerd dat ze altijd zicht hebben op het water, maar ook zo ontworpen ten opzichte van elkaar dat maximale privacy gewaarborgd is. Zo geniet u in alle rust van uw unieke woonplek op het Landgoed.

Kenmerken van dit project:

 • Vught; een geliefde woonplek. Dorps met alle stedelijke voorzieningen in de nabijheid
 • De charme van een gezellig brabants dorp met al haar voorzieningen
 • Prachtig gelegen onder de rook van bourgondisch ’s-Hertogenbosch
 • Indrukwekkende cultuurhistorische hotspots
 • Wonen midden in de natuur

Vught

Vught is een geliefde plek die stedelijk aandoet, maar de voordelen en charme kent van een idyllisch dorp met Brabantse gemoedelijkheid. Vught heeft eigenheid, indrukwekkende cultuurhistorische hotspots, overvloedige natuur en een veelvoud aan winkels en evenementen. Ziet u zich hier al fietsend of wandelend genieten? Of vertoeft u liever in een gezellig Vughts café of restaurant? Vught laat u van alles zien en beleven! Een omgeving omringt met landgoederen, de levendigheid van lokale ondernemers, maar ook op een steenworp afstand van de bruisende stad ‘s-Hertogenbosch. Durft u daarvan te dromen?

Natuurrijke omgeving van Vught

Rond Vught liggen een aantal grote en kleinere parels van natuurgebieden met ieder hun eigen biotoop en verleden. Er is dan ook een grote diversiteit aan natuur en landschappen te vinden. Vanuit uw woning wandelt u zo het prachtige Landgoed op; heerlijk voor een ommetje.

Restaurants in Vught

In het centrum van Vught vindt u een grote diversiteit aan café’s, restaurants en lunchgelegenheden. Denk hierbij aan toprestaurants als Vigor en Kasteel Maurick. Voor ieder wat wils en voor elke gelegenheid een passende faciliteit.

Winkels in Vught

Van de Vughtse hoofdstraten tot de oudste zijstraatjes geniet u van allerlei winkels; van dagelijkse boodschappen tot delicatessen en van landelijke tot lokale ondernemers. Uzelf, of een ander, uitdossen en verwennen doet u bij de diverse kleding-, cosmetica- en cadeauwinkels. Veel winkels zijn ‘s maandags geopend van 12:00 tot 18:00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9:00 tot 18:00 uur. Op zaterdagen openen de meeste winkels van 9:00 tot 17:00 uur. Ook op zondagen openen diverse supermarkten en groothandels hun deuren om u van dienst te zijn.

Sport- en verenigingsleven in Vught

Sporten in de natuur, wie wil dat nu niet? Heerlijk in de gezonde lucht uw conditie onderhouden. Dat kan perfect op de uitgestrekte Vughtse Heide of maak een heerlijk rondje rondom uw eigen waterplas op het Landgoed waar u woont. Bent u meer voor binnensport of sportverenigingen? Vught heeft diverse sportscholen en -verenigingen.

Scholen in Vught en directe omgeving

 • Basisscholen in Vught
  In Vught is er een ruime keuze aan basisscholen. Binnen enkele kilometers afstand van Landgoed Groensche Hoeven liggen meerdere basisscholen.
 • Middelbare scholen in Vught
  Het Maurick College in Vught biedt voortgezet onderwijs voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium en ligt op enkele minuten fietsafstand van Landgoed Groensche Hoeven. Op korte afstand vindt u eveneens het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel.
 • Speciaal onderwijs in Vught
  Wanneer uw kind net wat meer aandacht nodig heeft, bent u in Vught ook aan het goede adres. Vught heeft verschillende (basis)scholen die speciaal onderwijs bieden.

Evenementen en activiteiten in Vught

Vught biedt een diversiteit aan prachtige fiets- en wandelroutes. Doorgaans worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd in Vught, zoals sportevenementen in en om recreatieplas De IJzeren Man en activiteiten in het centrum.

Voor liefhebbers van cultuur zijn er mooie musea te bezoeken. Wist je dat er in Vught meer dan 200 monumenten gevestigd zijn? Kortom er is veel te zien en te beleven in Vught!

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch

Een van de oudste steden van Nederland, met rijke historie en cultuur. De imposante Sint-Janskathedraal in het oude centrum, de Binnendieze en de lieflijke straatjes en steegjes. Uw woning op Landgoed Groensche Hoeven is gelegen op fietsafstand van al dat moois. Een Bourgondiër wil graag bij die stad wonen, waarvan de inwoners de kunst van het genieten begrijpen.

Veelzijdige horeca, gezelligheid, toprestaurants, diverse culturele instellingen en boetiekjes. Niet dat u ooit raakt uitgekeken op ’s-Hertogenbosch of Vught, maar de centrale ligging is een bijkomend voordeel van het wonen in deze regio. U bereikt eveneens snel en eenvoudig andere steden, zoals Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en zelfs Utrecht.